Mjød

Som noget nyt har vi nu også brygget vores egen mjød, den sælges i 0,7 liters flasker.

Vi har indtil nu brygget to mjød-typer:

Dagmars Humle Mjød er et forsøg på at lave en mjød, som ikke er alt for sød og alkohol tung.
Mjød må ikke forveksles med øl, som brygges på korn. Mjød laves grundlæggende af tre ingredienser: honning, vand og gær. Derudover kan mjød være smagt til med krydderier, frugt, eller humle og det er tilfældet i Dagmars humle mjød, som har gæret sammen med en dejlig frisk humle.
Mjød er fremragende som dessertvin, det kan til enhver tid erstatte både Portvin og Sherry, som jo er de normale dessertvine der serveres.
Mjød kan også blandes med flere forskellige drikke, her er blot nogle eksempler:
Lige dele Mjød, Øl og Æblecider blandes.
Mjødøl, er en blanding af 2 dele Øl og 1 del Mjød
Tilsæt mjød til din yndlingsthe.
Stærk mjød, 2 dele mjød og 1 del brændevin.
Tør champagne/hvidvin kan tilsættes mjød.
Brygget af vand, honning, humle og gær.
Dagmars Bær Mjød er et forsøg på at lave en mjød, som ikke er alt for sød og alkohol tung.
Mjød må ikke forveksles med øl, som brygges på korn. Mjød laves grundlæggende af tre ingredienser: honning, vand og gær. Derudover kan mjød være smagt til med krydderier, humle, frugt, eller bær og det er tilfældet i Dagmars bær mjød, som har gæret sammen med en masse forskellige bær.
Mjød er fremragende som dessertvin, det kan til enhver tid erstatte både Portvin og Sherry, som jo er de normale dessertvine der serveres.
Mjød kan også blandes med flere forskellige drikke, her er blot nogle eksempler:
Lige dele Mjød, Øl og Æblecider blandes.
Mjødøl, er en blanding af 2 dele Øl og 1 del Mjød
Tilsæt mjød til din yndlingsthe.
Stærk mjød, 2 dele mjød og 1 del brændevin.
Tør champagne/hvidvin kan tilsættes mjød.
Brygget af vand, honning, bær og gær.